top of page
Search
  • Writer's pictureBruno Jakobsen

Elsker klinker og hele processen


Elsker klinker og fliser, og hele processen omkring udvælgelse af den rette klinke.

Klinker er et univers for sig, så mange muligheder og så mange ting man skal tænke på.

Hele arbejdet med moodboardet, hvor der vælges farver, materialer, overflader, møbler etc. er alt sammen noget som hænger 100% sammen med valget af klinker / fliser. Klinker og fliser er et uhyre vigtig element i et projekt, uanset om vi snakker nybyg eller renovering. Flere elementer i en indretning kan let med tiden skiftes hvis budgettet er for småt eller tendenserne skifter.

Men klinker er en så fundamental del af en indretning, som ikke lige kan skiftes når man lyster

- da det er et større projekt som også er ret bekostelig.

Så med andre ord, skal man tænke sig ekstra godt om når der skal vælges klinker.

Hvilke farver skal man gå efter, hvad med overflader, ikke mindst formater og størrelser og hvad med kalk. Skal fugerne have en farve og skal de smalle eller brede og måske i to komponent ?

Min erfaring siger mig at her må der simpelthen ikke spares, spar på det der let kan skiftes hvis det handler om prioriteringer i forhold til budget. Køb det dyre bademøbel eller spejl senere og bruge pengene på de ting som skal holde længe. Jo mere du betaler for en klinke / flise, jo mere kvalitet og uniqueness får du i din indretning.

At arbejde med moodboard, kan være en udfordrende proces som kræver vilje til at vælge fra og ikke til.

Fliser & Klinker

Når vi taler om fliser og klinker, bruges disse betegnelser ofte i flæng og indimellem ukorrekt. Fliser er nemlig ikke altid det samme som klinker, ligesom de to også i en eller anden udstrækning anvendes til forskellige formål – og i forskellige rum. Først og fremmest er der måden, hvorpå de to fremstilles og hvad de hver især indeholder. Fliser fremstilles i hhv. ler, sten og beton og hvor de to sidstnævnte oftest anvendes til udendørs brug, anvendes lerfliser oftest til indendørs brug – og ofte i en glaseret udgave. Nu kommer vi så til der, hvor det indimellem kan være svært at adskille fliser og klinker. Det er nemlig sådan, at klinker – ligesom fliserne – oftest også er glaserede. Forskellen ligger grundlæggende set i, at klinker er brændt ved ekstremt høje temperaturer og om end disse også består af ler, har de en højere slidstyrke end fliser af ler.

Skal du til igang med et projekt og ønsker hjælp til moodboard, materialer, klinker osv. så er du meget velkommen til at sende mig en mail og høre om mulighederne.

Bruno / moodboards

175 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page